Newcastle United verloor zaterdag ook op eigen veld van Watford en bezet inmiddels de negentiende plaats in de Premier League. Manager Steve McClaren maant tot kalmte.

"Ik heb de spelers gezegd kalm te blijven, het seizoen is nog lang. Er is nog een lange weg te gaan", aldus McClaren na de 2-1 nederlaag tegen Sky Sports.

Newcastle United wist alleen een punt te pakken tegen Southampton en Manchester United en verloor de overige vier duels op het hoogste niveau in Engeland.

McClaren, die afgelopen zomer overkwam van Derby County en in het verleden FC Twente onder zijn hoede had, wist van tevoren dat het geen gemakkelijke klus zou gaan worden bij 'The Magpies'.

"Men zei dat dit een zware baan zou zijn en dat is het ook. We zitten hier nu iets meer dan twee maanden en we proberen de historie en de mentaliteit te veranderen."

"De laatste twee wedstrijden waren een test voor ons. Nu weten we meer en we weten dat het heel, heel zwaar gaat worden. Het is nou eenmaal niet mogelijk om een bladzijde om te slaan zodat alles anders is."

Bij Newcastle United staan de Nederlanders Tim Krul, Vurnon Anita, Daryl Janmaat, Siem de Jong en Georginio Wijnaldum onder contract. Verdediger Janmaat was zaterdag trefzeker.