Henk de Jong ontving de afgelopen tijd naar eigen zeggen diverse 'haatmails' van ontevreden Cambuur-supporters, maar de trainer van de Leeuwarders werd zaterdagavond luidkeels toegezongen door de eigen aanhang.

"Het is niet normaal wat er gebeurt, het heeft me geraakt", zei een geëmotioneerde De Jong na afloop van de thuiswedstrijd tegen FC Twente (0-0) voor de camera van FOX Sports"Andersom is het ook zo, ik sta ook achter hen. Machtig mooi dit, onvoorstelbaar."

De 51-jarige oefenmeester wilde deze week niet zeggen wat er precies in de aan hem gerichte brieven en e-mails stond. Wel gaf De Jong aan dat het hem veel pijn deed.

"Ik moet er aan wennen dat men de gekste dingen roept en schrijft. Maar ik ben stapelgek met de supporters hier en volgens mij is dat wederzijds."

Cambuur mocht van geluk spreken dat het nog een punt overhield aan het treffen met FC Twente. De Tukkers hadden namelijk recht op een strafschop. "Ik hoor dat we geluk hebben gehad. Ik ben best heel trots, het was niet de beste wedstrijd, maar wel vermakelijk", besloot De Jong.