Heracles-aanvoerder Mark-Jan Fledderus erkende zaterdag na afloop van het met 2-1 gewonnen duel met PSV dat het contrast met een jaar geleden bij de nieuwe koploper in de eredivisie groot is.

"Na vorig seizoen had niemand dit verwacht. Het is erg leuk om zo aan het seizoen te beginnen”, aldus Fledderus tegenover FOX Sports.

"Het verschil met het begin van vorig seizoen is groot, toen we bijna alles verloren. Eigenlijk borduren we nu voort op onze goede tweede helft van vorig seizoen. Toen is de weg naar boven al ingezet."

De aanvoerder vond dat zijn ploeg niet goed begon tegen de landskampioen. "We begonnen dramatisch aan de wedstrijd en gaven heel slordig direct een goal weg. Daarna kwamen we voetballend meer door een creëerden we veel kansen."

"Wij waren toen misschien wel beter. Zij speelden alleen maar de lange bal op Luuk de Jong, dat hadden we vrij snel door."

Gelijkmaker

Fledderus zorgde zelf voor de gelijkmaker vlak voor rust. “Ik viel op de grond na een kopduel en toen viel de bal toevallig voor mijn voeten. Toen kreeg ik wat tijd en dacht ik: uithalen! Dat heb ik wel eens vaker gedaan en het ging gelukkig goed.”

Volgens de 33-jarige middenvelder viel Heracles in de tweede helft weer een beetje terug. "Toen hadden we misschien iets meer moeten blijven voetballen en kwamen we iets te veel in de verdrukking. Uiteindelijk slepen we de overwinning toch binnen."

De aanvoerder durft nog niet te dromen van de Champions League. "We staan nu op die plaats, maar zo werkt het helaas niet. Dit is wel fantastisch, zeker ook met het nieuwe stadion. We zitten nu in een enorme flow, dat zie je aan iedereen bij de club. Het is een gekkenhuis hier."