PSV-trainer Phillip Cocu vond dat een aantal van zijn spelers niet het uiterste deden om te winnen in het met 2-1 verloren duel van zaterdag tegen Heracles Almelo.

"Wij hadden niet de juiste vorm vandaag en als dan niet de hele ploeg tot op de bodem gaat, dan kun je een wedstrijd verliezen", aldus een teleurgestelde Cocu tegenover FOX Sports.

Volgens Cocu had de verminderde scherpte bij zijn spelers, die dinsdag nog knap wonnen van Manchester United (2-1), mogelijk te maken met het vroege doelpunt van Luuk de Jong. 

"Wellicht zorgde die snelle goal ervoor dat een aantal spelers dachten wel op 75 procent te kunnen winnen. Dat kan in geen enkele wedstrijd in de eredivisie."

"Ik vond het slordig aan de bal en we wonnen weinig duels. Bovendien kozen we te snel voor de lange bal, dat doen we normaal gesproken niet."

Grote kansen

Cocu zag in de tweede helft een beter PSV. "De reactie van het team na rust was goed. We hebben er tot het laatste moment alles aan gedaan om in ieder geval een punt te halen."

"Adam Maher en Hector Moreno kregen allebei honderd procent kansen op de gelijkmaker. Die moet je maken, maar dat gebeurde niet. Dan is het verlies erg zuur."