PEC Zwolle heeft zaterdagavond alweer de vierde competitieoverwinning van dit seizoen geboekt. De ploeg van Ron Jans knokte zich tegen ADO Den Haag knap terug van een achterstand: 2-1.

Door de zege stijgt PEC voorlopig naar de tweede plaats in de eredivisie met veertien punten. Koploper Heracles Almelo heeft een punt meer.

ADO staat dertiende en heeft pas vijf punten uit zes duels.

De Hagenaars kwamen na ruim een half uur op voorsprong via Mike Havenaar. De spits, die zijn derde competitiedoelpunt maakte, verraste PEC-doelman Kevin Begois met een afstandsschot.

Sheraldo Becker bracht de Zwollenaren halverwege de tweede helft op gelijke hoogte. Lars Veldwijk bezorgde PEC een kwartier voor tijd na een knappe individueel actie de zege.

Korte

In de slotfase moest ADO-aanvaller Giovanni Korte nog met een brancard van het veld gedragen worden. Hij kreeg een bal tegen zijn hoofd en liep daarbij een hersenschudding op.

PEC Zwolle is nu al negen competitiewedstrijden op rij ongeslagen en kent de beste competitiestart uit de geschiedenis van de club.

Willem II

FC Utrecht heeft zaterdag bij Willem II de tweede nederlaag van dit seizoen moeten incasseren. De Domstedelingen verloren in Tilburg met 3-1.

Sébastien Haller had een groot aandeel in de nederlaag. De Franse spits trapte vlak voor rust na op Frank van der Struijk en werd met rood van het veld gestuurd.

Willem II kwam in de eerste helft op voorsprong via een rake kopbal van Erik Falkenburg. Met tien man kwam Utrecht vlak na rust op gelijke hoogte. Nacer Barazite tekende voor 1-1.

Vlak daarna zorgde een eigen doelpunt van Louis Nganioni voor een nieuwe voorsprong van Willem II. Robbie Haemhouts bepaalde de eindstand.

Bekijk de uitslagen en de stand in de eredivisie