VfL Wolfsburg-coach Dieter Hecking was even helemaal klaar met Bas Dost en zette hem daarom zaterdag tegen Hertha BSC op de bank. De Nederlander mocht twintig minuten voor tijd nog wel invallen en bezorgde zijn ploeg de zege.

Naar de mening van Hecking speelde Dost dinsdag in de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou veel te egoïstisch. De spits werd toen in de rust gewisseld en toonde zich daar in de dagen erna op de training bijzonder ontevreden over.

"Ik ben blij voor het team dat hij twee keer heeft gescoord. Maar hoe hij hier de afgelopen drie dagen heeft rondgelopen, kan niet", zei Hecking na afloop van het duel.

"Hij leek een kind van wie het speelgoed is afgepakt. Dat is egoïsme. Ik laat hem nu drie dagen met rust, zoals hij het team in de steek heeft gelaten op de trainingen. Daarna zullen we zien of hij weer op een normale manier kan communiceren."

Hecking ruimde vanwege het gedrag van Dost geen basisplaats voor hem in tegen Hertha BSC, maar liet de international wel invallen. Dat hielp. Met twee doelpunten zorgde Dost voor de overwinning (2-0).

Nadenken

''Hij kon op de bank mooi even nadenken over zijn handelen'', aldus Hecking. ''Als hij denkt dat zijn gedrag gepast is, dan heeft hij hier in Wolfsburg niets te zoeken.''

Die woorden waren kennelijk bij Dost aangekomen. Amper vijf minuten nadat hij in de 71e minuut het veld betrad, scoorde hij al met een intikker. Vlak voor tijd benutte Dost een strafschop. ''Als ik een kwartier krijg, dan geef ik gas'', liet hij na afloop weten.