Hoewel Diego Costa zaterdag niet scoorde voor Chelsea in de stadsderby tegen Arsenal, was de spits volgens manager José Mourinho toch de man van de wedstrijd.

''Hij deed wat hij moest doen'', zei de Portugees over zijn Spaanse spits van Braziliaanse komaf, die op Stamford Bridge treiterde, irriteerde en tegenstanders uitdaagde.

Tegen een journalist die daar kritische vragen over stelde, zei Mourinho: ''jij zat vroeger zeker op badminton?''.

Op slag van rust smeerde Costa verdediger Gabriel Paulista een rode kaart aan. De spits deelde eerst tot twee keer toe een klap uit aan Laurent Koscielny, beukte de Fransman ook nog omver en kreeg het vervolgens aan de stok met Gabriel. Scheidsrechter Mike Dean gaf de twee kemphanen een gele kaart, maar daarna gaf de verdediger van Arsenal Costa nog een tikje tegen zijn been. Gabriel moest daarom met rood vertrekken.

Wenger

Arsène Wenger was na afloop woedend over de rode kaart van Paulista. Volgens de Franse coach van Arsenal had Dean juist Costa van het veld moeten sturen.

"Hij had twee keer rood moeten hebben. Hij sloeg Koscielny tweemaal expres in zijn gezicht. Gabriel had zich moeten beheersen, maar het is zeer teleurstellend dat wij twee rode kaarten hebben gekregen, terwijl Costa mocht blijven staan. Ik begrijp niets van de beslissingen van scheidsrechter Dean."

Behalve Paulista werd ook Santi Cazorla in de slotfase na zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Volgens Wenger moeten de scheidsrechters in de Premier League strenger optreden tegen Costa. "Ieder duel is hij erg agressief en hij komt er steeds mee weg vanwege de zwakte van de scheidsrechter. Hij provoceert altijd."

De opmerkingen van Wenger lokte weer een reactie van Mourinho uit. ''Ik heb al heel vaak tegen Arsenal gespeeld en slechts één keer liep hun trainer niet te klagen. Dat was toen wij de wedstrijd om het Community Shield verloren. Wij hebben ons toen fantastisch gedragen. Geen excuses, geen gehuil, geen geklaag.''