Aanvoerder Joey van den Berg van sc Heerenveen had vrijdag geen goed woord over voor hemzelf en zijn ploeg na de 2-0 nederlaag bij NEC.

De Friezen maakten volgens de middenvelder, net als vorige week bij FC Groningen (2-0), geen moment aanspraak op de zege en bleven voor de vijfde keer op rij zonder winst.

"Ik heb er even geen woorden voor en weet het zelf ook niet", aldus Van den Berg bij FOX Sports. "Ik neem het mezelf ook kwalijk dat ik de jongens niet op scherp krijg. Voor mij is het iets ongrijpbaars op dit moment."

Van den Berg mist bij Heerenveen de echte wil om er iets van te maken. "Ik heb ons vandaag niet één keer echt zien overtuigen en aandringen. Er straalt niets vanaf."

"We hebben allemaal de beste bedoelingen, maar dat stralen we totaal niet uit. Dat doet me nog het meest pijn en dat kunnen we onszelf allemaal kwalijk nemen."

Statement

Al in de eerste helft voerde trainer Dwight Lodeweges een dubbele wissel door. Hij haalde Caner Cavlan en Henk Veerman naar de kant voor Kenny Otigba en Tarik Kada.

"Volgens mij deed de trainer dat om een statement te maken, maar ik denk dat hij er nog wel acht had kunnen wisselen. NEC heeft vandaag verdiend gewonnen", was Van den Berg duidelijk.

"Nu gaan we weer in gesprek met zijn allen. We moeten hier niet te lang in blijven hangen en aanknopingspunten vinden. Daar heb ik vertrouwen in, maar ik heb het vandaag nog niet gezien. Dat is erg teleurstellend."

Heerenveen is voorlopig de nummer elf in de eredivisie met zes punten uit zes wedstrijden. ADO Den Haag, AZ en Excelsior kunnen de ploeg dit weekend eventueel nog passeren.