NAC Breda is volgens trainer Robert Maaskant geen favoriet voor de titel meer. Dat zei hij na het 2-2 gelijkspel vrijdagavond tegen FC Emmen in de Jupiler League.

"We zullen verder moeten als outsider", zei Maaskant na afloop van de wedstrijd.

"Wij zijn gewoon niet meer de topfavoriet. We zullen de rest van het seizoen hard moeten werken en laten zien dat we wel degelijk een goed voetballende ploeg zijn", aldus de trainer.

De Bredase club, die vorig jaar afdaalde naar een niveau lager, staat momenteel op de tiende plaats, tien punten achter koploper FC Volendam. NAC behaalde slechts negen punten uit zeven wedstrijden.

Het publiek bezorgde de Bredase formatie na het laatste fluitsignaal een groot fluitconcert. "Dat snap ik ook wel", zegt Maaskant. "Maar het publiek moet ook begrijpen dat we niet de hele wedstrijd achter de bal aan kunnen rennen."

Bekijk de samenvatting van NAC-Emmen:

Mentaliteit

De coach was wat positiever over de mentaliteit van zijn ploeg. "We renden niet als gekken naar voren nee, maar mentaal moet je een stap maken om na die 1-2 nog alles te geven. Dat we de 2-2 nog maken is positief."

NAC wist voor de vijfde keer dit seizoen niet te winnen. De Bredanaars kregen in eigen huis veel kansen tegen FC Emmen, maar ontsnapten uiteindelijk op het nippertje aan een nederlaag.

Scheidsrechter Dennis Higler gaf kort voor tijd een strafschop voor hands van Jens Jurn Streutker in het strafschopgebied. Mats Seuntjens voorkwam de blamage.

Maaskant reageerde vervolgens nog woedend op de arbitrage, omdat er volgens hem te weinig blessuretijd werd toegevoegd na tijdrekken door de bezoekers. De achterstand van NAC op koploper Volendam liep op tot tien punten.

Bekijk de stand in de Jupiler League