Manager José Mourinho is het niet eens met de kritiek die Chelsea-aanvaller Eden Hazard te verduren krijgt. De Belg wist dit seizoen nog niet scoren en miste woensdag in het Champions League-duel met Maccabi Tel Aviv een penalty.

"Hij is nog steeds de beste speler die er is op de Engelse velden", nam Mourinho het vrijdag op een persconferentie op voor Hazard, die vorig jaar werd uitgeroepen tot beste Premier League-speler.

"Als Wayne Rooney drie weken niet scoort, wil dat niet zeggen dat hij geen fantastische speler meer is. Eden is de beste speler in dit land."

"Als hij een keer slecht speelt, als hij een strafschop mist, als hij drie of vier weken niet scoort, is hij nog steeds de beste. Hij zal weer de beste zijn. Ik weet niet of het morgen is, of volgende week, maar binnenkort zal hij weer verkozen worden tot Man of the Match."

Terry

Mourinho liet zich ook uit over John Terry. De 34-jarige aanvoerder moet dit seizoen regelmatig genoegen nemen met een plek op de bank en stond ook woensdag niet in de basis.

"Maar je moet ook naar de situatie kijken. John heeft dit seizoen bijna alles gespeeld, twee seizoenen geleden deed hij dat niet. Drie seizoenen geleden speelde hij nog minder. Wat is nou het probleem? Hij is een speler die mijn vertrouwen heeft, ik vertrouw hem als altijd. Hij is een van mijn mannen", besloot Mourinho.