Mike van der Hoorn denkt aan een vertrek bij Ajax. De 22-jarige verdediger ziet de winterstop als mogelijkheid om eventueel een transfer te maken.

"Ik heb het eerste jaar vrij weinig gespeeld, vorig seizoen wat meer. Nu wil ik gaan spelen, en als dan blijkt dat dat niet gebeurt, dan moet ik in de winter denk ik de balans gaan opmaken", laat Van der Hoorn aan Amsterdam FM weten.

"Misschien moet ik dan aan een vertrek gaan denken. In principe heb ik dan nog anderhalf jaar, dus dan heeft verhuren denk ik niet veel zin. Ik wil gewoon spelen bij een club waar ik vaste basisspeler ben. Dat wil iedereen."

Van der Hoorn verruilde medio 2013 FC Utrecht voor Ajax en speelde vooralsnog slechts achttien wedstrijden in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Daarin scoorde de Almeerder twee keer.

Van der Hoorn, die maandag met Jong Ajax in actie kwam, vindt wel dat hij vooruitgang heeft geboekt. "Het is niet niks om op de bank te komen, dan moet je mentaal sterk zijn om weer terug te komen. Niet je koppie laten hangen."

"Ze zien in de technische staf nog wel een belangrijke taak voor mij, voor wanneer Joël Veltman geblesseerd raakt of het minder doet."