Cambuur-trainer Henk de Jong had zaterdagavond na afloop van de met 6-0 verloren competitiewedstrijd tegen PSV geen goed woord over voor de arbitrage.

Scheidsrechter Kevin Blom stuurde Sander van de Streek al na acht minuten spelen met rood van het veld in Leeuwarden.

De middenvelder zou een schot van Andres Guardado met de hand hebben tegengehouden in het eigen strafschopgebied. PSV kreeg een penalty, die werd verzilverd door Luuk de Jong. De Eindhovenaren liepen tegen tien man uit naar een 6-0 zege. 

"Ik denk dat KNVB hier naar moet kijken", stelt Henk de Jong tegen FOX Sports. "En Kevin Blom ook. Die zal echt hebben gedacht dat het hands was en rood, lijkt me. Die zal zich er ook lullig onder voelen. Als het zo doorgaat, dan gaat een keeper straks ook hands maken in de zestien."

Frustratie

Ook Sjoerd Overgoor kon zijn frustraties over de arbitrale beslissingen moeilijk voor zich houden. "Ik denk dat ik beter mijn mond kan houden. Het eerste doelpunt was geen penalty en dus geen rode kaart. De derde goal was buitenspel."

De aanvoerder vindt het vooral opvallend dat Cambuur in zijn ogen wederom "benadeeld" wordt tegen een grote Nederlandse club. "Dit is na Feyenoord de tweede topploeg waar we tegen hebben gespeeld en het is de tweede keer dat de scheidsrechter niet op onze hand is."

PSV-captain De Jong zei na afloop dat hij de beslissing van Blom om rood te geven aan Van de Streek wat zwaar vond. "Het ging allemaal redelijk snel. De bal kwam wel tegen een arm aan, maar het is moeilijk te zeggen of het een uitgestoken arm was. Sowieso ben ik er geen fan van om heel snel handsballen te geven."

Cocu

PSV-trainer Phillip Cocu stemde zich na afloop tevreden met het spel van zijn ploeg. "We waren niet al bezig met de Champions League-wedstrijd tegen Manchester United van dinsdag. Ik vond dat we goed speelden."

"We hadden veel diepte, veel goede loopacties. We zaten goed in de wedstrijd en hebben helemaal niks weggeven. De rode kaart was wel de beslissing in de wedstrijd."