David de Gea heeft vrijdag zijn eind dit seizoen aflopende contract bij Manchester United verlengd tot medio 2019. Er is een optie in de verbintenis opgenomen om de samenwerking tot halverwege 2020 voort te zetten.

De 24-jarige doelman leek anderhalve week geleden vlak voor het verstrijken van de transferperiode over te stappen naar Real Madrid.

De clubs hadden al een akkoord bereikt, maar Real diende de documenten pas na middernacht in bij de Spaanse voetbalbond. Daardoor ketste de overgang op het laatste moment af.

"Ik ben heel erg blij om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen op Old Trafford", zegt De Gea op de website van United. 'Voor mij is dit de perfecte club om me verder te ontwikkelen. Ik wil een moeilijke zomer achter me laten."

United-manager Louis van Gaal omschrijft De Gea als een van de beste keepers ter wereld. "Ik ben heel erg blij dat David blijft, de komende seizoenen zal hij onderdeel zijn van het team. Het zegt voldoende dat hij bij ons twee jaar achtereen tot speler van het jaar is verkozen."

Afgelopen seizoen voerden De Gea en United lange tijd onderhandelingen zonder tot resultaat te komen.

Romero

Tijdens de eerste zes officiële duels van dit seizoen stond Sergio Romero onder de lat bij United. Van Gaal was van mening dat De Gea zich onvoldoende kon focussen door de belangstelling van Real Madrid.

De Gea speelt sinds de zomer van 2011 voor United, dat de Spanjaard overnam van Atletico Madrid. In 2013 won de doelman de Engelse titel met de 'Red Devils'.

Volgens Britse media gaat De Gea 200.000 pond (275.000 euro) per week verdienen.