Mitchell Dijks mist zaterdag het duel van Ajax bij FC Twente. Bij de Tukkers is doelman Nick Marsman gepasseerd.

Dijks is hersteld van een scheurtje in zijn linkerlies, maar trainer Frank de Boer heeft hem nog niet opgenomen in de selectie van Ajax.

"We willen geen risico lopen. Daarom krijgt hij deze wedstrijd nog rust", aldus De Boer.

De 22-jarige Dijks moest zich tijdens de vorige competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag (4-0 winst) al in de zesde minuut laten vervangen door Nick Viergever.

Dijks had bij Ajax een basisplaats veroverd in de beginfase van het seizoen na zijn overstap van Willem II.

El Ghazi

Anwar El Ghazi zit wel weer bij de selectie voor de wedstrijd in Enschede. De aanvaller had last van een lichte knieblessure, maar is daar volledig van hersteld. Afgelopen week miste hij de interlands van Jong Oranje tegen Jong Cyprus en Jong Turkije.

FC Twente is slecht begonnen aan het seizoen met slechts één punt uit vier duels. Toch verwacht De Boer een zwaar duel. "Twente blijft een tegenstander om rekening mee te houden. Ze hebben gewoon heel goede spelers in de selectie."

Marsman

Bij FC Twente is Marsman zijn plek in het doel kwijt. Interim-trainer René Hake kiest voor talent Joël Drommel als eerste keeper tegen Ajax.

Marsman maakte geen zekere indruk tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen en wordt naar nu op afgerekend. Ook vorig seizoen werd hij gepasseerd, maar toen keerde hij door de blessure van Sonny Stevens weer terug in het eerste van Twente.

Jerson Cabral staat tegen Ajax voor het eerst dit seizoen in de basis. De aanvaller mocht vertrekken uit Enschede, maar door het vertrek van Jesus Corona naar FC Porto is er toch weer toekomst bij Twente voor de oud-speler van Feyenoord.

Ook Robbert Schilder keert tegen zijn oude club terug in de basis. Hij is hersteld van een liesblessure.

Katsikas

FC Twente bevestigde vrijdag dat Giorgios Katsikas donderdag zwaar geblesseerd is geraakt op de training. De Griek scheurde de voorste kruisband van zijn rechterknie en mist mogelijk de rest van het seizoen.

De club uit Enschede nam Katsikas afgelopen zomer transfervrij over van PAOK Saloniki. De verdediger speelde dit seizoen in drie van de vier eredivisieduels van Twente.

Bekijk het programma en de stand in de eredivisie