Technisch directeur Michael Emenalo van Chelsea verdedigt het verhuurbeleid van zijn club. Momenteel spelen liefst 33 spelers van de Londenaren tijdelijk elders, tot onbegrip van vertegenwoordigers van de Engelse spelersvakbond.

"Ik weet zeker dat andere clubs in de toekomst hetzelfde gaan doen als wij", voorspelt Emenalo in gesprek met Chelsea TV.

"Spelers van achttien of negentien jaar die wij hebben opgeleid zijn niet meteen klaar voor het eerste elftal. Dit is Chelsea, een club waar we wedstrijden moeten winnen om titels te veroveren. Er wordt gewoon veel gevraagd van onze spelers. Niet iedereen is daar klaar voor."

Onder anderen Victor Moses (West Ham United), Mohamed Salah (AS Roma) en Juan Cuadrado (Juventus) zijn dit seizoen door Chelsea verhuurd.

"Cuadrado krijgt van ons de kans om zijn vertrouwen terug te krijgen. We hebben al vaak genoeg gezien dat spelers die wij aan topclubs verhuren bewijzen waarom wij ze ooit hebben aangetrokken."

Chelsea heeft dit seizoen vijf spelers verhuurd aan Vitesse: Danilo Pantic, Nathan, Dominic Solanke, Lewis Baker en Isaiah Brown.