De KNVB zal volgende week woensdag bij een afspraak met de FIFA een demonstratie geven van het project rondom de videoscheidsrechter.

"'We gaan daarheen om FIFA goed inzicht te geven in onze resultaten en hen te overtuigen van de noodzaak van een live-test met de video-assistent", zegt KNVB-directeur operationele zaken Gijs de Jong op de site van de voetbalbond.

De KNVB is deze maand begonnen met het opleiden van de zogeheten video-assistenten, die de scheidsrechter op het veld moet gaan adviseren.

De bond wilde vorig jaar al beginnen met het testen van video-scheidsrechters tijdens wedstrijden in het KNVB-bekertoernooi, maar dat voorstel werd in februari verworpen tijdens een bijeenkomst van spelregelcommissie IFAB en de FIFA.

Ook de UEFA herhaalde een halfjaar geleden dat het geen voorstander is van de invoering van een videoscheidsrechter, maar nu meldt de KNVB dat secretaris-generaal van de FIFA Jérôme Valcke geïnteresseerd is in het project.

"We kunnen aantonen dat met een video-assistent wedstrijden eerlijker verlopen, enkel door de scheidsrechter feitelijke informatie aan te reiken", aldus De Jong. "De FIFA staat open voor vernieuwing en heeft met doellijntechnologie aangetoond dat technologische ondersteuning werkt."