Voor Lionel Messi is het geen optie om zijn interlandloopbaan tijdelijk te onderbreken. De vedette van FC Barcelona laat dat weten na een uitspraak van bondscoach Gerardo Martino van Argentinië.

De keuzeheer meldde onlangs dat hij het zou begrijpen als Messi (28) zich tijdelijk niet beschikbaar stelt na de kritiek die hem ten deel viel na de Copa America.

"Zolang de bondscoach mij selecteert, zal ik aanwezig zijn. Er komen altijd nieuwe kansen en uitdagingen", zegt Messi in gesprek met TyCSports. "Ik heb er nooit aan gedacht me niet beschikbaar te stellen."

Argentinië verloor begin juli van Chili in de finale van de Copa America. Na die eindstrijd stelden diverse Argentijnse media en oud-spelers, onder wie Diego Maradona, dat Messi het verschil niet kon maken. Martino ergerde zich aan die analyses.

"We hebben allemaal veel kritiek gekregen, maar het is niet makkelijk om in twaalf maanden tijd twee finales te bereiken", aldus Messi, die ook doelt op de verloren eindstrijd op het WK.

"Na de Copa America voelden we ons allemaal heel slecht. Iedereen was ervan overtuigd dat ons moment was gekomen."

Batistuta

Messi is naar eigen zeggen niet bezig met het onttronen van Gabriel Batistuta als topscorer aller tijden van Argentinië. Momenteel staat de dribbelaar van FC Barcelona op 49 interlanddoelpunten, zeven minder dan Batistuta.

"Dat record is niet belangrijk, al zou het wel leuk zijn. De WK-kwalificatie staat al weer voor de deur. Die zware wedstrijden zijn veel belangrijker."