Prins Ali Bin Al Hussein heeft woensdag in Amman bekendgemaakt dat hij zich opnieuw kandidaat stelt om Sepp Blatter op te volgen al voorzitter van de FIFA.

De prins van Jordanië was in mei al de enige overgebleven tegenkandidaat bij het FIFA-congres. Destijds verloor hij van de 79-jarige Zwitser, maar die kondigde enkele dagen later alsnog zijn afscheid aan.

"Ik geloof niet dat de FIFA het voetbal terug kan geven aan het publiek zonder dat er nieuwe leiders komen, leiders die niks te maken hebben met de praktijken uit het verleden", lichtte Ali zijn kandidatuur toe.

"Mijn enige ambitie is om de FIFA weer waardig genoeg te maken om de grootste sport ter wereld te mogen vertegenwoordigen."

De nieuwe verkiezingen zijn in februari 2016. UEFA-voorzitter Michel Platini en de Zuid-Koreaan Mong-Joon Chung hebben zich ook al kandidaat gesteld.

Prins Ali haalde eind juli al hard uit naar Platini. "Het voetbal en de spelers verdienen beter", schreef de prins destijds. "De FIFA is overspoeld door schandalen. We moeten de gang van zaken stoppen. De achterkamerpolitiek moet tot een einde komen."

Video: Prins Ali kandidaat voorzitterschap FIFA

Prins Ali opnieuw kandidaat FIFA-voorzitterschap
Prins Ali opnieuw kandidaat FIFA-voorzitterschap