David de Gea zegt klaar te zijn voor zijn rentree bij Manchester United na zijn optreden voor Spanje in het EK-kwalificatieduel van dinsdag met Macedonië.

De 24-jarige keeper hield zijn doel schoon in het door de Spanjaarden met 1-0 gewonnen duel. Hij was na afloop bondscoach Vicente Del Bosque dankbaar.

"Het voelde goed om op het veld te staan. De bondscoach heeft me vertrouwen gegeven en daar ben ik blij mee, want ik wilde graag weer spelen. Ik ben mijn teamgenoten en de coach erg dankbaar", aldus De Gea na afloop tegenover Spaanse media.

De Gea speelde dit seizoen nog geen officieel duel voor Manchester United omdat hij lange tijd op weg leek naar Real Madrid en zich volgens trainer Louis van Gaal niet kon concentreren op de wedstrijden van United.

De transfer ging uiteindelijk op het laatste moment niet door, waardoor de keeper zich weer op zijn toekomst bij United wil richten.

Gesprek

"Ik wil nu doorgaan met hard werken en kijken hoe ik het bij mijn club ga doen. Mijn toekomst zal niet veranderen. Ik ben kalm, geniet ervan om te voetballen en ga door met mezelf verbeteren", zei De Gea.

Volgens Engelse media vindt er woensdag een gesprek plaats tussen Van Gaal en De Gea over de rol van de keeper bij United.

De Nederlandse trainer koos tot nu toe voor Sergio Romero als eerste doelman van de 'Red Devils'. In zes officiële duels wist de Argentijn vier keer de nul te houden.