De Belgische bond heeft een onderzoek geopend naar aanleiding van de uitspraken van Standard Luik-voorzitter Bruno Venanzi. Hij onthulde maandag dat een speler van de club vorig seizoen de trainer betaalde in ruil voor speeltijd.

"We willen weten wat er gebeurd is en of de competitie vervalst is door een speler of trainer", zegt bondsprocureur Marc Rubens dinsdag in Het Nieuwblad. "Speler en trainer riskeren een schorsing."

Standard liet eerder weten de zaak intern te willen oplossen. De voorzitter wilde maandag ook niet zeggen om welke trainer en om welke speler het gaat.

Gedurende het afgelopen seizoen hadden drie verschillende trainers de leiding bij Standard, achtereenvolgens Guy Luzon, Ivan Vukamanovic en José Riga. De betreffende speler staat waarschijnlijk nog wel onder contract.

Rechtszaak

De drie trainers ontkennen allemaal betaald te zijn door een speler. Luzon dreigde zelfs al met een rechtszaak als hij niet wordt vrijgepleit door de de club. 

Standard, dat teleurstellend elfde staat in de Belgische competitie, stelde maandag Yannick Ferrera aan als nieuwe trainer. De 34-jarige Belg komt over van Sint Truiden. Hij volgt de ontslagen Slavoljub Muslin op.