Sergio Romero realiseert zich dat hij nog niet zeker is van een basisplaats bij Manchester United. Door het afketsen van de transfer van David de Gea staat trainer Louis van Gaal voor een lastige keuze.

"Ik moet Van Gaal bedanken voor zijn vertrouwen. Ik heb geen voorbereiding gehad en begin opeens bij de grootste club van de wereld", zegt Romero in gesprek met de Argentijnse krant daily la Nacion.

Dat De Gea blijft bij de club zorgt voor meer druk bij Romero, maar de 28-jarige sluitpost is klaar voor de concurrentiestrijd. ''Ik zeg niet dat ik nu al de eerste keeper ben. Ik heb het voordeel dat ik vertrouwen heb van Van Gaal'', aldus Romero.

Romero stond de laatste vijf duels onder de lat, omdat De Gea volgens Van Gaal te veel bezig zou zijn met zijn transfer naar 'De Koninklijke'. De oud-keeper van AZ hield vier keer de nul, maar werd na het verloren duel met Swansea City (2-1) bekritiseerd.

"Het is belangrijk voor een keeper dat je het vertrouwen hebt van de trainer en zijn staf. Het is voor keepers niet gebruikelijk om elkaar af te wisselen. De een speelt, de ander zit op de bank."

Manchester United bezet momenteel de vijfde plek in de Premier League en ontvangt komende zaterdag aartsrivaal Liverpool op Old Trafford.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League