Ruud Gullit is geschrokken van het spel van het Nederlands elftal in de met 3-0 verloren interland van zondag tegen Turkije. De oud-international miste de beleving bij de spelers.

"Wat ik nog erger vond dan de gemaakte fouten, was het gebrek aan beleving, aan bezieling bij de internationals", aldus Gullit dinsdag in De Telegraaf.

De 53-jarige oud-speler van Feyenoord, PSV en AC Milan verbaasde zich over de "apathische houding" van de spelers tijdens de wedstrijd in Konya.

"Wesley Sneijder zag ik nog eens kwaad worden en zijn frustratie tonen, maar de rest… Ze corrigeerden elkaar niet. Ik zag geen tackles, geen scheldpartijen, geen duels, geen intimidatie en geen slimheid en sluwheid, terwijl dat nodig is om het soort wedstrijden als tegen Turkije te winnen."

Cruijff

Maandag waren Johan Cruijff en Willem van Hanegem al uiterst kritisch op Oranje, dat door de nederlaag kwalificatie voor het EK van volgend jaar niet meer in eigen hand heeft.

Als Turkije in de laatste twee groepswedstrijden vier punten pakt gaan zij ten koste van Nederland naar de play-offs waarin de laatste tickets voor het eindtoernooi in Frankrijk verdeeld worden.