Danny Blind wilde zaterdag tijdens zijn persconferentie niets zeggen over de opstelling van het Nederlands elftal en gaf even later ook nauwelijks iets prijs tijdens de training in het stadion van Konya.

De bondscoach deelde wel hesjes uit voor een positiespelletje, maar daarin was weinig op te maken over zijn plannen.

Ten opzichte van de donderdag verloren EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland (0-1) kan Blind zondag in en tegen Turkije niet beschikken over de geschorste Bruno Martins Indi en de geblesseerde Arjen Robben.

Jeffrey Bruma kwam donderdag als invaller in het veld om achterin het gat op te vullen dat Martins Indi had achtergelaten. Dat ging ten koste van spits Klaas-Jan Huntelaar, die de voorkeur had gekregen boven de gewezen aanvoerder Robin van Persie.

Tijdens de afsluitende training in Konya stapte Van Persie iets eerder het veld af, terwijl de andere aanvallers nog afwerkoefeningen deden. Luciano Narsingh en Quincy Promes gaven de voorzetten vanaf rechts, Memphis Depay vanaf links.

Virgil van Dijk en Jeremain Lens deden mee aan hun eerste groepstraining deze week met Oranje. Blind riep de verdediger van Southampton en aanvaller van Sunderland donderdag op als vervangers voor Martins Indi en Robben.

42.000 toeschouwers

Blind stapte met zijn volledige selectie van 23 spelers het veld op van de Torku Arena, de thuishaven van Konyaspor die vorig jaar is gebouwd en plaats biedt aan ruim 42.000 toeschouwers. Het stadion zal zondag tot de laatste plaats toe bezet zijn.

Als speler van Galatasaray weet Wesley Sneijder maar al te goed hoe intens de Turkse voetbalbeleving is. "Ik weet dus wat ons te wachten staat'', zei de middenvelder zaterdag.

"We moeten de rust bewaren, zorgen dat we ons niet gek laten maken. Dat heb ik de jongens al verteld.''