​Zakaria Labyad lijkt op weg naar de uitgang naar Sporting Lissabon en staat op het punt om op huurbasis naar Qatar te verkassen.

De Marokkaanse international heeft aanbiedingen van twee clubs uit de Stars League op zak en hoopt zaterdag tot een akkoord te komen in Dubai, melden verschillende Portugese media.

Labyad is op een zijspoor beland onder trainer Jorge Jesus en zou bovendien zwaar op de begroting drukken bij Sporting, dat de aanvallende middenvelder daarom graag van de hand zou doen.

Omdat de transfermarkt in Qatar nog open is, lijkt een overgang naar het rijke Golfstaatje de interessantste optie voor de 22-jarige Utrechter. Er zou ook belangstelling zijn vanuit de Verenigde Arabische Emiraten.

Eerder wees de voormalig jeugdinternational van Nederland aanbiedingen uit onder meer Nederland, België, Turkije en Frankrijk af.

Contract

Labyad beschikt nog over een verbintenis tot medio 2017 in Portugal en zou in eerste instantie verhuurd worden, waarna de dribbelaar voor een vastgesteld bedrag overgenomen kan worden van Sporting.

In de zomer van 2012 maakte de middenvelder na een slepend conflict over zijn contract de overstap van PSV naar Sporting, dat hem eerder al anderhalf seizoen verhuurde aan Vitesse.