Het Nederlands elftal heeft vrijdagmiddag met Virgil van Dijk en Jeremain Lens getraind in Amstelveen in de aanloop naar het cruciale EK-kwalificatieduel van zondag met Turkije.

Bondscoach Danny Blind riep de verdediger van Southampton en de aanvaller van Sunderland donderdagavond op na de 1-0 nederlaag in de Arena tegen IJsland.

Het tweetal vervangt de geblesseerde Arjen Robben en Bruno Martins Indi, die rood kreeg en geschorst is. Toevallig was Lens al in Amsterdam, waardoor hij donderdagavond direct kon aansluiten. Van Dijk meldde zich vrijdagochtend bij Blind. 

Van de basisspelers tegen IJsland verscheen alleen doelman Jasper Cillessen op het veld. Luciano Narsingh en Jeffrey Bruma, die al vroeg moesten invallen, werkten met de andere overgebleven basiskrachten een hersteltraining af in de sportschool nabij het spelershotel.

Play-offs

Het Nederlands elftal vliegt vrijdagavond met 23 spelers naar Konya, een stad met bijna 1,2 miljoen inwoners in het binnenland van Turkije. Oranje moet daar zorgen dat het EK niet verder uit beeld raakt. De ploeg van Blind staat op de derde plaats in groep A, met één punt meer dan de Turken.

Oranje moet die plek vasthouden om de play-offs te halen, waarin nog een ticket voor het EK valt te verdienen. Koploper heeft IJslands acht punten meer dan Oranje. Nummer Tsjechië twee staat daar twee punten achter.

Video: Van Dijk en Lens trainen met Oranje