Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge maakt zich grote zorgen over de financiële kracht van de Premier League-clubs.

Door het ingaan van een nieuw televisiecontract krijgen de Engelse clubs vanaf 2016 nog meer inkomsten binnen dan nu al het geval is.

"Ik reken erop dat de tsunami aan transfers alleen nog maar toeneemt in kracht", aldus Rummenigge in de Süddeutsche Zeitung.

"Ik maak me zorgen over hoe competitief Duitse clubs in de toekomst zijn in de Europa League en Champions League. De Engelsen zullen de spelersmarkt alleen nog maar meer domineren."

Rummenigge hoopt dat Duitse betaalzenders tegen elkaar op gaan bieden. "In Engeland zijn er twee olifanten op elkaar losgelaten met BSkyB en British Telecom. Daardoor zijn de prijzen opgedreven."

Rechten

De Bayern-voorzitter rekent er wel op dat de publieke omroep fors meer gaat betalen.

"De ARD heeft het zich al gepermitteerd om de rechten van de kwalificatiewedstrijden voor de Duitse nationale ploeg en die van de Olympische Spelen te verliezen. Ik kan me niet voorstellen dat ze ook Sportschau willen kwijtraken."

Afgelopen zomer gaven de Premier League-clubs meer dan één miljard euro uit aan versterkingen, de Bundesliga bleef steken op 400 miljoen euro.