Georginio Wijnaldum heeft ondanks de pijnlijke nederlaag tegen IJsland (1-0) goede hoop op drie zeges in de laatste drie EK-kwalificatiewedstrijden, waardoor Nederland minimaal derde wordt in groep A.

"We moeten nu gewoon drie keer winnen. En ik geloof dat dat kan. Dat vertrouwen moet je nu ook hebben", aldus de 24-jarige middenvelder, die wel erkent dat de nederlaag donderdag in de Arena hard is aangekomen.

"Het is een enorme klap. Maar we zijn allemaal professionals en moeten de knop snel om kunnen zetten Het is nog maar een paar dagen tot de wedstrijd tegen Turkije. We moeten positief zijn, we kunnen nog steeds naar het EK."

Doordat Oranje een punt voorsprong heeft op nummer vier Turkije is een gelijkspel zondag in Konya zelfs genoeg om plaatsing voor de play-offs in eigen hand te houden. Wijnaldum wil daar echter niet aan denken.

"We moeten daar niet heen gaan met het idee een punt te gaan pakken. Nederland moet altijd willen winnen."

Kwaliteit

Tegenvaller voor Wijnaldum en Oranje is wel dat de geblesseerde aanvoerder Arjen Robben het cruciale duel met de Turken moet missen.

"Dat is heel vervelend, Robben is een absolute topspeler. Maar deze groep heeft nog steeds genoeg kwaliteit om te winnen in Turkije."

"Veel spelers hebben ook al een EK of WK meegemaakt. Ik weet ook hoe het is om een eindtoernooi te spelen en dat wil ik volgend jaar absoluut niet missen."