Gareth Bale beseft dat Wales aan de vooravond staat van een bijzondere prestatie. De Britten staan na de 1-0 zege van donderdag op Cyprus op de drempel van deelname aan het EK.

''We hebben nog nooit een EK bereikt, dus ik denk dat het lastig gaat worden", waakt de speler van Real Madrid voor overmoed in gesprek met de BBC.

"Onze groep is erg gefocust en we weten wat ons te doen staat. We hopen ons doel te bereiken.''

De vleugelspits, die de winnende goal maakte tegen Cyprus, weet dat Wales voor een unicum kan zorgen. Nooit eerder nam het Britse land deel aan het EK.

''Het is waarschijnlijk de beste prestatie ooit als we het EK halen. Niet alleen voor ons, maar voor het hele land en voor het voetbal in Wales.''

''Ik heb niet veel kopballen gemaakt, maar deze goal was echt heel belangrijk. Het was duidelijk niet onze beste wedstrijd, maar we hebben goed verdedigd. Uiteindelijk waren wij de betere ploeg en was het een terechte overwinning'', besluit Bale.

Koploper

Wales is koploper in groep B met een voorsprong van drie punten op nummer twee België.

De nummer één en twee plaatsen zich rechtstreeks voor het EK in Frankrijk, de nummer drie van de poule speelt waarschijnlijk play-offs om zich nog te kwalificeren voor het  eindtoernooi.