Real Madrid-voorzitter Florentino Perez denkt dat de transfer van David de Gea mislukt is omdat er bij Manchester United momenteel te weinig ervaren mensen werken.

"We hebben eerder zonder problemen met United onderhandeld, maar toen zaten daar nog mensen als Alex Ferguson en David Gill", aldus Perez in gesprek met Cadena Ser.

Na maandenlange speculaties leek doelman De Gea maandag op deadline day over te stappen naar Bernabéu. Keylor Navas, de keeper van Real, zou als onderdeel van de transfer tekenen bij United.

De Spaanse topclub slaagde er echter niet in op tijd de documenten naar de Spaanse voetbalbond te sturen, waardoor beide transfers mislukten.

Perez legt de schuld van de vertraging volledig bij United, dat er te lang over zou hebben gedaan om de papieren inzake de deal te retourneren.

"We hebben nog steeds een goede relatie met United, maar in het verleden overkwam hen precies hetzelfde met Fabio Coentrão en Ander Herrera. Ook die deals werden op het laatste moment niet afgerond. Maandag om 13.30 uur had United alle papieren binnen. Ze deden er acht uur over om alles terug te sturen. United heeft veel nieuwe mensen die weinig ervaring hebben."

Verbazing

Volgens Perez kwam het op de laatste dag aan omdat United toen pas liet weten over een transfer te willen onderhandelen.

"Het verbaast me dat een club een deal wil sluiten en pas twaalf uur voor de deadline dit proces start. Binnen een half uur bereikten we een akkoord. Ik heb begrepen dat De Gea heel teleurgesteld is. Hoe het verder zal gaan, weet ik nog niet. Het is allemaal heel vers."