Wesley Sneijder verwacht zondag in Konya een zeer zware wedstrijd voor het Nederlands elftal. De Turken moeten winnen om Oranje van de derde plaats te stoten in groep A van de EK-kwalificatie.

"Voor Turkije is het ook de laatste kans. Het zal daarom een hel worden voor ons", aldus de 31-jarige Sneijder, die als speler van Galatasaray het Turkse voetbal goed kent.

"Ik ga proberen over te brengen op de groep wat ze kunnen verwachten. Turkije zal er alles aan doen om ons het leven zuur te maken, maar daar moeten wij niet in meegaan."

De 116-voudig international hoopt dat Oranje wat dat betreft geleerd heeft van de 1-0 nederlaag van donderdag in de Arena tegen IJsland. Bruno Martins Indi kreeg in die wedstrijd een rode kaart en Gregory van der Wiel veroorzaakte onnodig een penalty.

"We zullen scherp moeten zijn in Turkije. Nog scherper dan tegen IJsland. Er zat wel heel veel tegen, maar bepaalde dingen mogen gewoon niet meer gebeuren."

Video: Reactie Sneijder na afloop

Geen vertrouwen

Oranje had donderdag het geluk dat Turkije zich ook blameerde door thuis 1-1 te spelen tegen Letland.

"We hebben het nog in eigen hand", weet Sneijder. "Het vertrouwen is nu ver te zoeken, maar de koppies zullen weer omhoog moeten."

"We mogen niet verliezen in Turkije en moeten ons focussen op de play-offs. Dat lijkt de enige mogelijkheid om nog deelname aan het EK af te dwingen."

De nummer één en twee van de poules kwalificeren zich rechtstreeks voor het EK en dat geldt ook voor de beste nummer drie. De andere nummers drie strijden in play-offs om de resterende vier tickets.