België heeft donderdag Bosnië afgeschud in de strijd om een plek op het EK van 2016 in Frankrijk. De Belgen wonnen thuis met 3-1 en verstevigden daarmee de tweede positie in groep B. 

De 'Rode Duivels' blijven drie punten achter staan op koploper Wales, dat dankzij Gareth Bale nipt van Cyprus won (1-0) en nu op zeventien punten staat.

België kwam na een kwartier op achterstand door een fraaie kopbal van Edin Dzeko. Enkele minuten later maakte Marouane Fellaini al gelijk.

Kevin De Bruyne, afgelopen week nog voor 75 miljoen euro gekocht door Manchester City, zorgde vlak voor rust voor de Belgische voorsprong (2-1).

In het slotkwartier bepaalde Eden Hazard de eindstand vanaf elf meter op 3-1. Israël is derde in de groep met twaalf punten. Andorra werd eenvoudig geklopt: 4-0.

Italië

Italië rekende met de nodige pijn en moeite af met Malta. Graziano Pellè zorgde in Florence pas in de 69e minuut voor het enige doelpunt van het duel (1-0).

Door de zege is Italië wel de nieuwe koploper in groep H van de EK-kwalificatie. Het profiteert van het gelijkspel van Kroatië, dat niet van Azerbeidzjan wist te winnen (0-0).

De Kroaten hebben een punt aftrek gekregen van de Europese voetbalbond UEFA als straf voor het hakenkruis dat in juni zichtbaar was op het veld in Split bij de thuiswedstrijd tegen de Italianen (1-1).

Noorwegen deed in dezelfde groep goede zaken. Het land won in Sofia met 1-0 van Bulgarije dankzij een treffer van Vegard Forren, waardoor het stevig op de derde plaats staat. Het gat met de Bulgaren, die vierde staan, is vijf punten.