FC Utrecht had in één keer financieel gezond kunnen zijn als het spits Sébastien Haller had verkocht, maar de eredivisionist ging in de zomerse transferperiode niet in op de aanbiedingen van niet nader genoemde clubs.

"We hebben de voorbije periode biedingen van buitenlandse clubs ontvangen die veel geld wilden neertellen voor Sébastien", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik donderdag op de clubsite.

"Dusdanige bedragen zelfs, dat we daarmee sneller dan gepland, in één klap, financieel gezond zouden zijn. Toch hebben we besloten niet op die avances in te gaan. We wilden Sébastien behouden."

"Onze staf, het team, zijn collega’s: iedereen is erg op hem gesteld. En hij heeft natuurlijk de harten van onze fans gestolen tijdens de relatief korte periode dat hij voor ons speelt", verklaarde Van Schaik de afwijzing van de lucratieve transfer van de Franse spits. "We hebben in één maand tijd al meer dan 2000 shirts verkocht met zijn naam en zíjn rugnummer 22 erop. Dat zegt wel wat."

De club ziet het besluit als een "investering in de continuïteit van FC Utrecht. We zijn iets aan het opbouwen, dat wilden we niet verstoren.''

Bovendien kan Haller, die vier goals heeft gemaakt in de eerste vier duels van het nieuwe seizoen, zijn transferwaarde in de toekomst nog wel eens gaan opschroeven. "Ik ben ervan overtuigd dat hij hier nog veel beter gaat worden'', zei trainer Erik ten Hag.