Duitsland hoopt vrijdagavond in het EK-kwalificatieduel met Polen revanche te nemen voor de nederlaag van vorig jaar tegen de buurman. Bondscoach Joachim Löw is op zijn hoede voor de kracht van de ploeg van Ajacied Arek Milik.

"Teams als Polen hebben een duidelijk tactisch plan, namelijk om defensief niet te veel weg te geven en vervolgens op de counter toe te slaan", zegt Löw donderdag op een persconferentie. "Polen heeft tot nu toe tegen alle ploegen uit de poule - behalve tegen Gibraltar - minder balbezit gehad, zelfs thuis tegen Georgië."

"Ze zijn het gevaarlijkst als de tegenstander de bal verliest. Voor ons zijn daarom twee dingen het belangrijkst: welke oplossingen vinden we om het Polen moeilijk te maken en hoe kunnen we de counters verhinderen?"

De wereldkampioen had vorig jaar oktober in het heenduel in Warschau alle moeite met de tactiek van de Polen, die door goals van Milik en Sebastian Mila voor het eerst wonnen van het buurland.

Mede daardoor staat de ploeg van bondscoach Adam Nawalka na zes wedstrijden bovenaan in groep D van de EK-voorronde, met één punt meer dan nummer twee Duitsland.

"Er heerst momenteel euforie bij Polen", aldus Löw. "Ze weten dat ze zich weer kunnen plaatsen voor een groot toernooi. Wij beseffen daarom dat we een gevaarlijke tegenstander ontmoeten."

Cruciaal

De Duitse bondscoach weet dat zijn ploeg zich door de nederlaag tegen Polen en een gelijkspel thuis tegen Ierland in een lastigere positie heeft gemanoeuvreerd dan in vorige kwalificatiereeksen.

"In het verleden stonden we altijd bovenaan en wisten we vervolgens ook door te drukken. De uitgangspositie is nu wat anders, maar de druk is nog steeds hetzelfde. Ik ben blij dat we cruciale wedstrijden spelen in de herfst."

Löw geeft toe dat het jaar na de wereldtitel in Brazilië "soms vervelend" was. "Er was natuurlijk een pauze en verschillende spelers beëindigden hun interlandcarrière of raakten geblesseerd. Emotioneel was het ook niet altijd even makkelijk."

"Daardoor hebben we wat punten verloren en staan we nu voor de week van de waarheid. Maar de spelers zijn frisser en gemotiveerder en ons doel is duidelijk: we willen zes punten pakken tegen Polen en Schotland."

Duitsland-Polen begint vrijdagavond om 20.45 uur in Frankfurt. Maandag volgt het uitduel met Schotland, de nummer drie van de poule.