Bert van Marwijk heeft donderdagavond op succesvolle wijze zijn debuut gemaakt als bondscoach van Saoedi-Arabië. Zijn ploeg won met 7-0 van Oost-Timor in de kwalificatie voor het WK van 2018.

De acht groepswinnaars en de vier beste nummers twee plaatsen zich voor de volgende ronde in de Aziatische zone.

De formatie van Van Marwijk leek lang op weg de dubbele cijfers te gaan halen. Na een halfuur spelen stond het namelijk al 5-0, mede door twee doelpunten van Mohammed Al-Sahlawi.

De gasten bleken daarna echter lastiger te passeren, al voltooide Al-Sahlawi nog wel zijn hattrick. Voor Saudi-Arabië is het de tweede zege in twee duels. 

De Kruif

De Nederlandse bondscoach Lodewijk de Kruif heeft donderdag met Bangladesh een kansloze 5-0 nederlaag geleden tegen Australië in de kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland.

Halverwege koesterden de 'Socceroos' al een 4-0 voorsprong in Perth door treffers van Mathew Leckie, Tom Rogic en Nathan Burns. Tussendoor passeerde Topu Barman van de bezoekers zijn eigen doelman.

In de tweede helft bleef de schade voor Bangladesh beperkt tot een goal van Aaron Mooy.

Na drie wedstrijden in groep B van de Aziatische zone bezet de formatie van De Kruif de laatste plaats met één punt. Australië heeft zes punten uit twee duels.

Japan

Japan rekende af met Cambodja: 3-0. Voormalig VVV-Venlo-spelers Keisuke Honda en Maya Yoshida troffen doel voor de thuisploeg en ook Shinji Kagawa was trefzeker voor het team dat nu op vier punten uit twee wedstrijden staat in groep E.

Zuid-Korea toonde zich met 7-0 te sterk voor Laos. Voormalig Ajax- en FC Groningen-speler Hyun Jun Suk nam het vierde doelpunt voor zijn rekening. Heung-min Son, sinds kort actief voor Tottenham Hotspur, scoorde driemaal. Na twee wedstrijden heeft Zuid-Korea een perfecte score van zes punten.

Qatar

De Verenigde Arabische Emiraten en Qatar werkten aan hun doelsaldo. De 'VAE' versloegen Maleisië met 10-0,

Qatar maakte er tegen Bhutan helemaal een doelpuntenfestijn van. De teller stopte pas bij 15-0 voor het gastland van het WK van 2022, na een ruststand van 8-0. 

Qatar liet een uitgelezen kans op de zestiende treffer liggen, want Abdelkarim Hassan miste nog een strafschop.