Anthony Martial probeert zich niet te veel bezig te houden met het megabedrag dat Manchester United dinsdag neerlegde om hem over te nemen van AS Monaco.

"Ik weet niet of ik het waard ben", zei de 19-jarige Martial woensdag op een persconferentie in het trainingskamp van de Franse nationale ploeg.

"Het is enorm veel voor een speler van mijn leeftijd, maar zo gaat het in het voetbal. Ik kan er niks aan doen, het is iets tussen de twee clubs. Ik probeer het te negeren en voel geen extra druk."

United betaalt naar verluidt 50 miljoen euro voor de talentvolle aanvaller. Met bonussen zou het bedrag zelfs kunnen oplopen naar 80 miljoen euro.

"Mijn familie schrok wel een beetje toen ze het bedrag zagen", gaf Martial toe. "Maar mijn familie is vooral heel blij voor me."

Hectisch

De vleugelspeler kende een paar hectische dagen, waarin hij van het trainingskamp van de Franse ploeg in Clairefontaine naar Manchester reisde en weer terug.

"Het gaat best goed met me. Ik moest maandag heel snel weer vertrekken uit Manchester, dat was lastig. Maar dat hoort ook bij profvoetbal."

Martial, vorig seizoen goed voor negen goals in 35 competitieduels voor Monaco, tekende voor vier seizoenen bij de ploeg van manager Louis van Gaal.

Hij is voor het eerst opgeroepen voor het Franse elftal en gaat donderdag tegen Portugal mogelijk zijn debuut maken voor 'Les Bleus'.