Aanwinst Mario Balotelli is volgens directeur Adriano Galliani van AC Milan een totaal ander persoon in vergelijking met zijn vorige periode bij de Italiaanse club.

"Mario heeft een geweldige houding, hij is radicaal veranderd", stelde Galliani bij een persmoment om de afgelopen transferperiode te bespreken.

"Hij arriveert als eerste op het trainingscomplex en is de laatste die weggaat. Coach Sinisa Mihajlovic wil vaak dat de spelers om half negen ontbijten, maar Mario is er altijd al voor acht uur."

Milan haalde de 25-jarige Balotelli eind augustus terug naar San Siro door hem een jaar te huren van Liverpool. De aanvaller was tussen begin 2013 en medio 2014 al anderhalf seizoen actief in Milaan.

Zijn ene jaar op Anfield Road werd geen succes. Zo slaagde de oud-speler van Inter en Manchester City er slechts eenmaal in te scoren in Premier League-verband.

"Hij realiseert zich waarschijnlijk dat dit zijn laatste kans is en ik ben er zeker van dat hij deze niet gaat verpesten", aldus Galliani. "Over zijn technische kwaliteiten is nooit getwijfeld. Als hij zo doorgaat als in zijn eerste week, dan komt het wel goed met hem."

Succesvol

Balotelli was in zijn eerste periode bij Milan redelijk succesvol met 26 goals in 43 competitieduels. Ook in Noord-Italië viel hij echter met enige regelmaat op door incidenten op en buiten het veld.

Milan heeft daardoor nu bijzondere voorwaarden in zijn contract opgenomen. Zo mag de international niet roken, slechts een beetje drinken en zich nog maar sporadisch in het nachtleven vertonen.