Het Nederlands elftal heeft woensdagmiddag met een fitte selectie de voorbereiding voor het belangrijke duel in de EK-kwalificatie met IJsland afgesloten.

Bondscoach Danny Blind kon tijdens de laatste training in Katwijk voor de wedstrijd van donderdag in een goedgevulde Arena beschikken over al zijn 23 fitte internationals.

De opvolger van de vertrokken Guus Hiddink liet voor een groot deel zien wat hij van plan is. Afgaande op de training vormen Jasper Cillessen, Gregory van der Wiel, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daley Blind tegen IJsland de defensie van het Nederlands elftal.

Klaas-Jan Huntelaar, Arjen Robben en Memphis Depay leken de beoogde aanvallers. Davy Klaassen, Georginio Wijnaldum en Wesley Sneijder zijn vermoedelijk de middenvelders van de basisploeg, al droeg Vurnon Anita ook nog even een hesje in een positiespelletje.

Persconferentie

Bondscoach Blind geeft woensdag om 15.00 uur nog een persconferentie in Noordwijk. Mogelijk vertelt hij dan meer over zijn beoogde strijdplan tegen IJsland

Oranje is donderdag alleen gebaat bij een zege. De achterstand op IJsland en Tsjechië is namelijk al opgelopen tot respectievelijk vijf en drie punten. Turkije, zondag tegenstander in Konya, zit het Nederlands elftal ook op de hielen met twee punten minder.

Alleen de twee beste ploegen van de poule kwalificeren zich rechtstreeks voor het EK in Frankrijk. De nummer drie speelt hoogstwaarschijnlijk play-offs.