Segun Odegbami is van plan om zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap van wereldvoetbalbond FIFA.

"Er moet een nieuw tijdperk qua leiderschap komen om het fatsoen in deze nobele sport te herstellen. Ik vind mezelf daar geschikt voor", aldus de Nigeriaanse oud-international tegen de BBC.

"Afrika moet een grote rol gaan spelen in het internationale voetbal. We moeten een nieuwe optimistische toekomst bouwen die bijdraagt aan de ontwikkeling van het voetbal."

De 63-jarige Odegbami is de derde Afrikaan die een kandidatuur overweegt. De Zuid-Afrikaanse politicus Tokyo Sexwale en de Liberiaanse bondsvoorzitter Musa Bility gingen hem voor.

Het viertal heeft flinke concurrentie in de strijd om de opvolging van Sepp Blatter, die zijn vertrek aankondigde na een reeks schandalen rond de FIFA. UEFA-voorzitter Michel Platini, de Zuid-Koreaan Chung Mong-joon, oud-international David Nakhid van Trinidad en Tobago en de Braziliaanse oud-topspeler Zico zijn ook kandidaat.

De gegadigden hebben tot 26 oktober om zich officieel kandidaat te stellen door de steun van vijf bonden te vergaren. De verkiezing vindt plaats op 26 februari volgend jaar.