Manchester United spreekt de lezing van Real Madrid tegen dat vooral de Engelsen verantwoordelijk waren voor het afketsen van de transfers van David De Gea en Keylor Navas.

De Spaanse doelman zag zijn overgang naar 'De Koninklijke' maandagavond in het water vallen omdat het papierwerk niet op tijd in orde was gemaakt, terwijl Navas als gevolg daarvan op zijn beurt niet naar Old Trafford kon verkassen.

Real pleitte zichzelf eerder op maandag al vrij van het mislukken van de deal. De 'Mancunians' zouden de benodigde documenten te laat opgestuurd hebben, waardoor de Madrilenen de transfer niet meer voor de deadline konden afronden.

United is echter van mening dat het geen enkele blaam treft en zou naar eigen zeggen alles tijdig verwerkt hebben. Real verzuimde op zijn beurt echter om de correcte documenten op te sturen en te uploaden naar het Transfer Matching System (TMS), meent de nummer vijf van de Premier League.

"Het is onze overtuiging dat de deals niet door konden gaan omdat Real Davids papieren niet op tijd naar TMS uploadde en 28 minuten te laat naar de Spaanse bond uploadde. Dat wij de documenten op tijd opstuurden wordt onderschreven door de FA, die ons zou steunen bij een eventuele discussie met de FIFA."

De club van manager Louis van Gaal koos in de eerste zes competitiewedstrijden van dit seizoen voor Sergio Romero onder de lat, omdat De Gea zich vanwege de transferperikelen niet zou kunnen focussen.