Manchester United heeft dinsdag de transfer van Anthony Martial afgerond. De 19-jarige Fransman komt over van AS Monaco en tekent voor vier seizoenen bij de club van manager Louis van Gaal.

Bovendien werd een optie voor nog een extra jaar opgenomen in het contract van de spits, zo bevestigen 'The Mancunians' dinsdag op de clubsite.

United betaalt naar verluidt zo'n 50 miljoen euro voor Martial, die onlangs indruk maakte met Monaco in de voorrondes van de Champions League tegen Valencia.

"Ik ben verheugd dat ik me aan kan sluiten bij Manchester United", zegt de aanvaller in een eerste reactie. "Ik heb het naar m'n zin gehad bij Monaco en wil de club en de fans bedanken voor alles wat ze voor me hebben gedaan."

Martial maakte in 2013 na drie competitieduels namens Olympique Lyon de overstap naar de Monegasken, waarvoor hij in 70 wedstrijden vijftien keer doel trof.

"Ik heb altijd namens één van de grootste clubs ter wereld in de Premier League willen spelen, dat is waar iedere jonge voetballer van droomt. Ik kijk ernaar uit mijn nieuwe teamgenoten te ontmoeten en onder Louis van Gaal te werken, die zoveel bereikt heeft in zijn carrière."

Natuurtalent

De Nederlandse oefenmeester toont zich verheugd de nieuwste aanwinst van zijn 'Red Devils'. "Anthony is een jong natuurtalent dat overal voorin uit de voeten kan en veel in zijn mars heeft. We hebben hem al een tijdje gevolgd en hij heeft zich ontzettend ontwikkeld bij Monaco."

"Ik ben blij dat hij voor United gekozen heeft, omdat ik denk dat dit voor hem de juiste club is om zich nog verder te ontwikkelen als jonge speler. Hij heeft alles in zich om een topspeler te worden. Desondanks moeten we hem de tijd gunnen om zich aan te passen an zijn nieuwe omgeving en de Premier League."

Martial, die deze week voor de eerste keer werd ogeroepen voor de Franse ploeg, is al de zesde versterking voor de huidige nummer vijf in Engeland. Eerder telden 'The Mancunians' al zo'n 115 miljoen euro neer voor Memphis, Bastian Schweinsteiger, Morgan Schneiderlin, Matteo Darmian en Sergio Romero.