Real Madrid heeft zichzelf vrijgepleit bij het mislukken van de transfer van David De Gea, die maandag op het laatste moment toch niet overkwam van Manchester United.

In een uitgebreide verklaring op de website laat Real weten er 'alles aan te hebben gedaan' om De Gea (24) binnen te halen.

Volgens de clubleiding werd er al om 13.39 uur een akkoord bereikt met United en duurde het tot 21.43 uur tot de Engelsen de benodigde documenten opstuurden.

United was er vervolgens pas vlak voor de deadline uit met de zaakwaarnemers van Navas en dat bleek te laat om de transfer nog te registreren, meldt Real.

De Spanjaarden kregen naar eigen zeggen pas om 00.26 uur een verzoek van het Transfer Matching System van de FIFA om de overstap rond te maken, 26 minuten na de deadline.

De uitleg van Real impliceert dat de club geen dispensatie gaat aanvragen bij de FIFA om de transfer alsnog te laten doorgaan. Diverse media melden al dat De Gea in ieder geval tot de winter bij United blijft.

Romero

United-manager Louis van Gaal opteerde tijdens de eerste zes officiële duels van dit seizoen voor Sergio Romero als doelverdediger omdat De Gea zich niet optimaal zou kunnen focussen.

Real Madrid ziet in de Spanjaard de opvolger van Iker Casillas, die deze zomer de overstap maakte naar FC Porto.

De transfermarkt gaat op 1 januari 2016 weer open. Engelse clubs kunnen dinsdag tot 19.00 uur nog aankopen doen.