Southampton heeft Virgil van Dijk eindelijk binnen. De verdediger, die overkomt van Celtic, heeft een vijfjarig contract ondertekend bij de Engelse club van manager Ronald Koeman.

"Ik ben hier zeer tevreden mee. Het was een eenvoudige beslissing om hier te tekenen", luidde de eerste reactie van de oud-speler van FC Groningen, dat ook geld overhoudt aan de transfer.

"Southampton is een zeer ambitieuze club die het de laatste jaren goed heeft gedaan. Ik kan het bijna niet geloven dat ik in de Premier League mag spelen."

De 24-jarige Van Dijk verruilde Groningen twee jaar geleden voor Celtic, waarmee hij twee keer kampioen van Schotland werd.

Lange onderhandelingen

Southampton zou 15,7 miljoen euro betalen voor Van Dijk, die al weken in verband werd gebracht met een transfer naar de Premier League.

Directeur Les Reed geeft toe dat het lang heeft geduurd. "Het waren lange onderhandelingen. We hebben in eerdere transferperiodes al bekeken of we hem konden halen, maar dit was het beste moment."

Celtic wilde Van Dijk niet laten gaan voordat de voorrondes van de Champions League waren afgerond. De Schotten werden in de play-offs uitgeschakeld door Malmö FF.

"Van Dijk is een volwassen jongeman die op een heel goed niveau heeft gespeeld bij Celtic en in Europa. We zien een grote toekomst voor hem. Hij is jong en hongerig en wil zichzelf bewijzen."

Volg hier het laatste transfernieuws