Kevin Strootman heeft dinsdagochtend wederom een operatie aan zijn linkerknie ondergaan. Het was de derde keer in zeventien maanden dat hij onder het mes moest.

"Door een gebrek aan kracht in mijn linkerbeen kan ik op dit moment niet op het hoogste niveau uitkomen", schrijft Strootman dinsdag op Twitter.

"De laatste weken hebben we verschillende topdoktoren over de hele wereld geconsulteerd en zij hebben mij samen met de medische staf van AS Roma geadviseerd om mijn bestaande kruisband in een andere positie te reconstrueren."

"Hierdoor zal ik in de toekomst minder problemen met mijn knie krijgen en weer meer kracht hebben. Ik zal dinsdagochtend worden geopereerd."

Roma laat weten dat de operatie succesvol is verlopen en dat de middenvelder doorgaat met zijn revalidatie.

Teleurgesteld

Strootman scheurde in maart vorig jaar de voorste kruisband en de binnenband van zijn linkerknie af, waardoor de fysiek sterke middenvelder het WK miste.

De 25-jarige Nederlander maakte eind 2014 zijn rentree, maar die bleek van korte duur. Eind januari werd tijdens een kijkoperatie kraakbeenletsel aangetroffen, waardoor hij opnieuw ver werd teruggeworpen.

Tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen merkte Strootman dat hij zijn linkerknie nog steeds niet volledig kon belasten.

"Ik ben zeer teleurgesteld dat ik de komende maanden Roma en Oranje niet kan helpen, maar ik zal er alles aan doen om zo snel mogelijk terug te keren op het veld", aldus de oud-speler van Sparta, FC Utrecht en PSV.