Angel Di Maria heeft toegegeven dat hij in zijn ene, moeizame seizoen bij Manchester United problemen had met manager Louis van Gaal.

"Van Gaal had zijn eigen filosofie en dat was een van de redenen dat ik United wilde verlaten", aldus Di Maria tegen ESPN Radio Argentina.

"Het is moeilijk om je aan te passen aan Van Gaal, omdat hij altijd wijst naar zijn filosofie. Ik heb een paar aanvaringen met hem gehad. Daardoor kwam er een periode dat ik geen goede relatie had met de manager en dat heeft veel invloed op de gemoedstoestand van een speler."

De 27-jarige Argentijn stapte vorige zomer voor zo'n 75 miljoen euro over van Real Madrid naar Old Trafford, maar hij kon bij United nooit overtuigen. Begin augustus verhuisde de vleugelspeler daarom voor naar verluidt 63 miljoen euro naar Paris Saint-Germain.

"Ik begon nog wel goed bij United, maar daarna raakte ik geblesseerd en ging het niet meer zo goed met mij. Van Gaal zette me ook op een andere positie neer", wijst Di Maria op het feit dat de Nederlandse coach nooit een vaste positie vond voor zijn topaankoop.

De Argentijns international stond vorig seizoen twintig keer in de basis bij de 'Mancunians', maar slechts eenmaal in de laatste tien competitieduels. Hij scoorde in totaal vier goals in de Premier League.

Debuut

Di Maria maakte afgelopen zondag tegen AS Monaco (3-0 zege) als invaller zijn debuut voor PSG, nadat hij door een blessure de start van het seizoen moest missen. De Zuid-Amerikaan verzorgde direct de assist op de 3-0 van Ezequiel Lavezzi.

"Ik heb met PSG-coach Laurent Blanc gesproken en zijn idee is dat ik op een vergelijkbare positie zal gaan spelen als bij Real Madrid", stelt Di Maria, die tegen Monaco inviel voor rechtsbuiten Lucas Moura.