Ricky van Wolfswinkel heeft op de valreep een nieuwe club gevonden. De spits verbond zich vlak voor het sluiten van de transfermarkt op huurbasis aan Real Betis.

Dat bevestigt de Spaanse club maandagavond.

Van Wolfswinkel (26) is nog eigendom van Norwich City. Hij wordt bij Betis de tweede Nederlander. De club uit Sevilla trok eerder deze zomer al Rafael van der Vaart transfervrij aan.

Vorig seizoen werd Van Wolfswinkel door zijn Engelse werkgever al uitgeleend aan het Franse Saint-Étienne.

Norwich City nam de spits in 2013 over van Sporting Lissabon. Van Wolfswinkel begon zijn loopbaan in Nederland bij Vitesse en kwam ook uit voor FC Utrecht.

Concreet

Volgens Van Wolfswinkel is het allemaal snel gegaan op de slotdag van de transfermarkt. "Vanmiddag is alles op gang gekomen", reageerde hij tegenover VI op zijn overstap.

"De interesse was direct heel concreet en de plannen spraken me aan. Ik heb ook nog even gebeld met Van der Vaart en hij was ook heel positief over de club. Vervolgens was het vooral afwachten of alles tijdig rond zou komen."

Na de Nederlandse, Portugese, Engelse en Franse competitie wacht Van Wolfswinkel nu dus een avontuur in Spanje. "De Primera Division is voor elke speler een geweldig podium. En met Betis kom ik bij een prachtige club terecht."

"Maar bovenal staat het voetbal weer voorop. Bij Betis wil ik weer veel speelminuten maken en belangrijk zijn voor de ploeg. Met dat doel ga ik naar Spanje."