Internazionale heeft vlak voor het sluiten van de transfermarkt een grote slag geslagen met de komst van Adem Ljajic, Felipe Melo en Alex Telles. De Italianen raakten wel middenvelder Hernanes kwijt aan Juventus.

De 23-jarige Ljajic wordt voor een seizoen gehuurd van AS Roma. De Servische aanvaller kan daarna eventueel voor twaalf miljoen euro definitief worden overgenomen.

Voor de Braziliaan Melo (32) betekent zijn transfer van Galatasaray naar Inter een terugkeer in Italië. Eerder was hij actief namens Fiorentina en Juventus. De middenvelder tekent een meerjarig contract bij Inter.

Ook linksback Alex Telles verkast van Galatasaray naar Inter. De 22-jarige landgenoot van Melo wordt net als Ljajic gehuurd met een optie tot koop.

Hernanes

Tegenover de komst van Melo, Ljajic en Telles staat het vertrek van Hernanes. De 30-jarige Braziliaan wordt voor elf miljoen euro overgenomen door Juventus. De aanvallende middenvelder heeft een driejarig contract getekend bij de Champions League-finalist van afgelopen seizoen.

Hernanes speelde eerder voor São Paulo en Lazio Roma. Hij is 23-voudig Braziliaans international.

Juventus zag ook twee spelers vertrekken. De verdedigers Paolo De Ceglie en Mauricio Isla verkassen op huurbasis naar het Olympique Marseille van Karim Rekik.