FC Twente heeft Jesus Corona maandagavond verkocht aan FC Porto. De Mexicaan zet zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij de Portugese topclub.

Dat meldt Twente maandagavond via Twitter. Porto, de club van Bruno Martins Indi, betaalt naar verluidt ongeveer twaalf miljoen euro voor Corona.

Omdat de aanvaller deels eigendom is van een investeringsmaatschappij, levert hij Twente naar verluidt echter 'slechts' 3,6 miljoen euro op.

De 22-jarige Corona tekende twee jaar geleden een contract bij Twente en kwam in 46 competitiewedstrijden tot elf doelpunten.

De veertienvoudig Mexicaans international werd in juli nog uitgeroepen tot beste jonge speler van het toernooi op de Gold Cup.

Ziyech

Twente verkocht deze zomer al veel spelers en maakt zowel financieel als sportief een moeilijk periode door. In de eredivisie pakte het in de eerste vier duels slechts een punt.

Zaterdagavond ging de derby tegen Heracles Almelo met 2-0 verloren. Een dag later maakte de clubleiding van de Enschedeërs bekend dat het trainer Alfred Schreuder had ontslagen.

Aanvoerder Hakim Ziyech liet daarop weten zich niet te kunnen vinden in de beslissing van het bestuur. Hij sloot daarbij niet uit eveneens te vertrekken. De spelmaker is met de transferdeadline in zicht echter nog altijd speler van Twente.