Trainer Louis van Gaal heeft maandag bij Manchester United afscheid genomen van Javier Hernandez (verkocht aan Bayer Leverkusen) en Adnan Januzaj, die wordt verhuurd aan Borussia Dortmund.

Hernandez (27) tekende tot medio 2018 bij Leverkusen, dat vorig seizoen als vierde eindigde in Duitsland. Het is niet bekend hoeveel United voor hem ontvangt.

De Mexicaans international, bijgenaamd 'Chicharito', stond sinds 2010 onder contract bij United. Hij kwam tot 157 duels voor de 'Red Devils' en scoorde daarin 59 keer. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Real Madrid.

De 20-jarige Januzaj kwam sinds zijn debuut in 2013 tot 60 officiële duels in Manchester, waarin hij vijf keer trefzeker was. De middenvelder annex aanvaller was niet zeker van een basisplaats op Old Trafford

In Duitsland sloot de transfermarkt maandag al om 18.00 uur.

Lindegaard

Ook doelman Anders Lindegaard vertrok bij United. De 31-jarige Deen tekende voor twee jaar bij West Bromwich Albion. Lindegaard kwam halverwege het seizoen 2010/2011 naar Manchester en kwam daar tot 29 duels.

Mogelijk raakt Van Gaal met David de Gea nog een doelman kwijt. De Spanjaard wordt al weken in verband gebracht met Real Madrid en een akkoord zou inmiddels dichtbij zijn.