Debutanten Kenny Tete en Jairo Riedewald waren de meest opvallende spelers die zich maandag in Noordwijk meldden voor het eerste Oranje-trainingskamp onder de nieuwe bondscoach Danny Blind.

"Ik was nu ook al heel blij geweest als ik voor Jong Oranje was opgeroepen'', erkende de 18-jarige Riedewald. "Maar nu sta ik hier."

"Jasper Cillessen had me al een beetje voorbereid over de vele televisieploegen en zo. Hij heeft niet gelogen. Nee, hij heeft niet verteld dat ik zo als debutant een liedje moet zingen. Hou op hoor, ik hoop het niet.''

De 19-jarige Tete maakte door zijn goede seizoenstart bij Ajax ook voor het eerst kennis met alle cameraploegen, fotografen en journalisten bij hotel Huis Ter Duin in Noordwijk.

"Het gaat inderdaad lekker'', stelde de rechtsback, die bij zijn Amsterdamse club voorlopig de concurrentiestrijd met Ricardo van Rhijn in zijn voordeel heeft beslist. "Het is heel fijn dat ik het vertrouwen van Frank de Boer krijg. Nu moet ik blijven waarmaken waarom dat zo is.''

Van der Wiel

Op speeltijd rekenen de twee Ajacieden niet, al lijkt vooral Tete niet kansloos voor een basisplaats in de komende duels met IJsland (donderdag) en Turkije (zondag). Gregory van der Wiel, de andere rechtsback in de huidige selectie van Oranje, speelde de afgelopen maanden nauwelijks voor Paris Saint-Germain.

"Ik ben daar niet zo mee bezig'', zei Tete daarover. "Ik heb de bondscoach ook nog niet gesproken. Maar als je wordt geselecteerd, dan bestaat volgens mij ook een mogelijkheid dat je gaat spelen."

"Ik ga me eerst maar eens aan iedereen voorstellen. Nee, ik denk niet dat Van Persie, Sneijder of Robben al weten wie Kenny Tete is.''