Arjen Robben heeft zich maandag vol vertrouwen gemeld bij Oranje, dat zich gaat voorbereiden op de zeer belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland (donderdag) en Turkije (zondag).

"Wij hebben veel kwaliteiten. Daar put ik vertrouwen uit", zei de 31-jarige aanvaller bij aankomst in Noordwijk.

Voor Oranje worden het de eerste duels onder leiding van bondscoach Danny Blind, die begin juli werd benoemd tot opvolger van Guus Hiddink, onder wie hij als assistent actief was.

"Ik weet niet of er veel verandert. We hebben een periode afgesloten, maar toch ook weer niet."

Voor Robben is er in persoonlijk opzicht wél iets veranderd. Vrijdag werd bekend dat de Groninger de aanvoerdersband bij het Nederlands elftal overneemt van Robin van Persie.

"Ik had een gesprek met de bondscoach over de manier waarop we verder zullen gaan. Nee, mij is niets gevraagd over het selectiebeleid of de speelstijl. Wij als spelers zijn tussen de interlands door ook bezig met onze club, dan hebben we geen overzicht."

Video: 'Riedewald en Tete zijn op de goede weg'

Cruciale week

Robben, die afgelopen weekeinde namens Bayern München vanaf de strafschopstip scoorde tegen Bayer Leverkusen (3-0 winst), beseft dat Oranje voor een cruciale week staat.

"Voor ons telt maar één ding: resultaat halen. Daar hebben we iedereen keihard bij nodig. Voor de ontwikkeling van het team is het denk ik goed dat een aantal jongens een mooie transfer naar het buitenland heeft gemaakt."